Arxiu mensual: Gener 2015

“PS + Verds + IC + I: Un gran equip”

Ara, ja fa més de 3 anys que ens vam ajuntar a l’entorn del projecte Iniciativa Ciutadana (IC). Només érem persones que teníem moltes inquietuds i ganes de formar part d’uns canvis que creiem necessaris, tal i com anava encaminat el nostre país i les persones que en aquell moment ens governaven. Sabíem que no seria un camí fàcil ja que no teníem experiència en política, però sí estàvem molt il•lusionats en fer aquesta feina.

En les primeres trobades difícilment manteníem l’ordre de paraula, us en recordeu… poc a poc ens vam adonar que no tot és parlar sinó que havíem de començar a treballar i havíem d’aprendre molt. Poc a poc vam veure que fer política no és fàcil (gens fàcil), dedicar molt del teu temps a assabentar-te de les preocupacions dels ciutadans i buscar possibles solucions, i moltes coses més que no cal mencionar perquè molts de vosaltres ja ho sabeu. A partir d’aquí tot es va complicar una mica més.

I sí, hem tingut altes i baixes tant d’ànims com de persones, però sempre ens hem donat suport els uns amb els altres per seguir endavant amb el projecte que un dia ens va unir.

Ara, ja fa un parell de mesos, ens van convidar a treballar en el programari del Partit Socialdemòcrata, conjuntament amb els Verds i ciutadans independents i, des de bon començament vam constatar el bon ambient i la transparència a l’hora de treballar, no jugant a noms ni llocs.

El resultat d’aquestes profitoses reunions va ser la signatura del pacte “Junts” que ens uneix amb el Partit Socialdemòcrata, els Verds d’Andorra així com persones independents.

Aprofito per agrair el tracte rebut i dir que amb els companys de la coalició de progrés, treballarem per al conjunt de totes les persones que componen el nostre país, amb propostes de reactivació econòmica, de defensa dels drets socials i les llibertats, de posada en valor del patrimoni natural i cultural i per aprofundir en la transparència en la gestió pública.

Gràcies als membres d’IC per seguir lluitant durant aquest temps i gràcies al PS per donar-nos l’oportunitat de formar part d’un gran equip, JUNTS (PS + Verds + IC + Independents).

Esther Ricart

junts_solid

IRPF i alguns dubtes que intentarem aclarir.

Comencem l’any amb la introducció de l’IRPF, no som assessors fiscals, però si teniu algun dubte de com s’aplicarà intentarem aclarir els vostres dubtes.
La solució a les preguntes més freqüents:
-Solament tenen alguna obligació els que guanyen més de 27000€ any bruts
-El que farà la retenció és l’empresa.
-Els 27000€ és de guanys personals, no la suma d’una parella, això vol dir que encara que entre els 2 sous d’una parella superi aquesta xifra no tindran cap obligació.
-A partir d’aquesta xifra ens retindran, segons una taula que posarem el link a continuació ( 0,5% fins 30000, 1% fins a 40000 etc.)
-Si no tenim cap reducció com fills, hipoteca, pensió compensatòria, plans de jubilació etc. no hem de fer res, encara que guanyem més de 27000€. Simplement ens faran la retenció.
-L’hipoteca pot reduir 1000€ cada persona, o sigui 2000€ en una parella.
-Es pot reduir més per un pla de pensions, que per 4 fills i una hipoteca: “poc coherent, ho sabem”.
Afegirem a mida que veiem més dubtes coincidents.
Aquí teniu el link de tributs.

http://www.impostos.ad/impost-sobre-la-renda-de-les-persones-fisiques

Tertúlia amb Joan Sans i Sergi Ricart d’IC a RTVA

Per les persones que no han pogut escoltar la tertúlia.

Per navegadors:

http://andorradifusio.ad/media/tertulia-amb-joan-sans-i-sergi-ricart-02-01-2015

Per mòbils:

http://videos.rtva.ad/media/and_act_20150102_migdia_tertulia_podcast.mp3

Tertúlia amb Fernando Blanco i Sergi Ricart d’IC a RTVA

Per les persones que no han pogut escoltar la tertúlia.

Per navegadors:

http://andorradifusio.ad/media/tertulia-amb-sergi-ricart-i-fernando-blanco-16-12-2014

Per mòbils:

http://videos.rtva.ad/media/and_act_20141216_migdia_tertulia_podcast.mp3