Opinió d’en Sergi Ricart membre d’IC

Es tracta d’una opinió, ja que es un tema de moment poc tractat dins les nostres reunions, acaben de començar i són molts temes en els que estem treballant i el temps físic del que disposem, és limitat.

Referent a la notícia sorgida al Diari d’Andorra “El Govern desitja ampliar també als comuns el projecte de treball temporal”.

No penso que sigui dolenta, hi ha molta gent lluitant per mantenir la seva família, tota ajuda per aquestes persones sempre serà benvinguda. Però també penso que hi han d’altres fórmules perquè amb una inversió idèntica es pugui ajudar a més persones o més temps a la mateixa. No tinc el suficients coneixements encara de si són possibles legalment o hi han d’altres inconvenients que no he trobat, però suposo que sempre es poden millorar amb l’opinió de tothom. I no oblidem que una de les prioritats actuals es crear llocs de treball.

Al Pas de la Casa hi ha mancança de personal a treballar, no tinc coneixement real de la quantitat, però he vist anuncis als diaris i cartells a les botigues demanant personal, en el meu exemple utilitzaré sempre un sou de 1000€ al mes.
Una persona que viu a Escaldes i vulgui treballar al Pas, te un sobre cost de desplaçament i menjar, una de les coses que no ajuda a que la gent hi vulgui anar a treballar tan lluny de la seva residència, fent un càlcul per sobre, aquest sobre cost podria ser aprox. de 300€, el sou final real que l’hi resta és de 700€.
Si seguim l’exemple i Govern ajuda i/o contracta a 1000€ de l’exemple, el cost de l’ajuda per persona seria aquesta quantitat.
Llavors recordant el cas anterior, ajudant amb 300€ a cada persona que estigui aturada per cobrir les despeses de desplaçament i menjar per treballar al Pas:

  • Podríem ajudar a 3 persones (3X300€) i ens sobrarien 100€.
  • Aquests cotitzarien a la CASS, part d’aquests diners retornen a l’erari públic i podriem seguir ajudant.
  • Els empresaris del Pas, tindrien el personal que ara no troben i donarien millor servei al seus clients.

Amb aquest escrit tant sols vull donar a conèixer que hi han d’altres fórmules per crear llocs de treball i ajudar a persones que pateixen i molt aquesta crisi. I animo a la població a que expressin noves fórmules i/o millorar les actuals tant a nosaltres o a qualsevol altre medi que ajudi a tirar endavant el nostre país.

Totes les idees podeu exposar-les tant a la web www.iciutadana.net, al fòrum forum.iciutadana.net o enviant un e-mail a iciutadana@iciutadana.net

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *